Benvinguts!

Sentir dolor es inevitable. Sufrir es opcional.

sábado, 16 de julio de 2011

Bulgària

A Bulgària hi vaig anar el setembre del 2010, però com no tenia Blog, toca explicar-lo ara. Espero enrecordar-me dels detalls més importants!
No va ser un viatge "típic", ni molt menys turístic! Organitza't per un grup de joves de Bulgària i subvencionat per una associació de joves europeus, la qual ja no recordo el nom... bé, els que em coneixeu ja sabeu que la meva memòria escasseja. 40 persones de 4 països diferents: Bulgària, Lituània, Hungria i Catalunya.

El projecte anomenat The Nature in me, en teoria, anava del medi ambient, la natura i l'ecologia. Bé, ven bé no va ser així, però sí que va ser enmig de la natura i tot molt bohemi. Pels matins, i també en teoria, ens llevàvem aviat per començar amb els workshops que tocaven. És a dir, cada matí hi havia un taller sobre alguna matèria: música, fotografia, malabarisme, ecologia, cant, etc. Els professionals del tema ensenyàven sobre la seva matèria, i els altres apreniem sempre que estiguéssim interessats. Per les tardes, i també en teoria, ens reuniem tots per treballar el que seria el gran espectacle final a Slivnica i Sofia, la capital del pais. 

Va ser un viatge de 10 dies, tots molt intensos. Va començar a Sofia, on els organitzadors del viatge ens van rebre un dia abans del projecte i ens van buscar lloc per dormir, al bellmig del centre de Sofia. Allà hi vam estar tansols 1 dia, on no ens va donar molt per veure. A l'endemà vam agafar un bus cap Slivnica. A aquest poble, o més aviat, muntanya, ja que estavem a les afores, és on hi vam passar la majoria dels dies.. crec que van ser 8 nits. Si alguna cosa m'ha quedat d'aquest viatge, és la quantitat de pepino (sí, sé que en català és cogombre, però queda més simpàtic dir pepino) que vam menjar: sopa de pepino, ioghurt de pepino, amanida de pepino, pepino de pepino, i així anar fent. Sort en vam tenir de'n Raul que domina el tema de les barbacoes al 100% jajajajaja.
Barbacoa Made in Raul! jajaja

La primera nit els catalans (qui sinó?) vam ajudar a trencar el gel amb els altres participants. Jocs de cartes i uns bons vins per caure en l'ambient de festa típic d'aquí que tant atrau a la gent dels altres països. Vam "fastidiar" als "plannings" de l'endemà, ja que la primera activitat eren els Icebreaking games..jajajaj 
Al monument on practicàvem


Dels workshops que vam fer.. per mi el que més va valdre la pena va ser el de música. Vaig aprendre nocions bàsiques de Didgeridoo (el qual ara domino bastant més) i semblava que tothom s'ho passava molt bé.

Respecte al show final, el de Slivnica va ser molt espectacular. Organitzat (estrany en nosaltres) i realment era un espectacle. El públic el va agraïr molt i durant la setmana següent van sortir les crítiques de premsa dient que va ser el millor espectacle de foc fet mai allà. Una mostra de foc barrejada amb malabars, dança, música i cant. 

Espectacle a Slivnica


A part del viatge en sí, el que més m'ha aportat ha sigut experiència. A més he conegut gent molt interessant, i puc dir que aquest viatge va marcar un abans i un després en la meva vida i en la meva forma de pensar. 



Sé que em deixo molts detalls.. mai més deixaré d'escriure els viatges tant tard, sinó passen aquestes coses!!
Participants del projecte


Algunes de les fotos del viatge i l'espectacle:

http://gallery.slivnitsa.com/култура/огнен-спектакъл-в-сливница (fotos de dia: workshops per als nens + assaig festival. Fotos de nit: espectacle).

No hay comentarios:

Publicar un comentario